8 Mart 2014 Cumartesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü _ Happy Women's Day !

On Day 8 March 1857, workers of a textile factory, located in the North American city of New York, made ​​a great strike. Occupied the factory and began to demand better working conditions, such as reducing the daily workload for ten hours (Factories required 16 hours of daily work), equalization of wages with men (women came to receive up to one-third the salary of a man to perform the same type of work) and decent treatment in the workplace. 

The demonstration was suppressed with full fury. The women were locked inside the factory, which was burned. About 130 weavers died carbonized in a totally inhuman act.
8 Mart 1857 tarihinde, New York Kuzey Amerika kentinde bulunan bir tekstil fabrikasının işçileri, büyük bir grev yaptı. (Fabrikalar günlük çalışma 16 saat gerekli) fabrikayı işgal ve bu on saat boyunca günlük iş yükünü azaltarak daha iyi çalışma koşulları, talep başladı, erkekler ile ücretlerin eşitlenmesi (kadınların üçte biri kadar almak için geldi işin aynı tip) ve işyerinde iyi tedavi gerçekleştirmek için bir adamın maaş. 

Gösteri tam bir öfke ile bastırıldı. Kadınların yakıldığı, fabrika içinde kilitli. Yaklaşık 130 dokumacılar tamamen insanlık dışı eyleminde karbonize öldü. 

Ancak, 1910 yılında, Danimarka'da bir konferans sırasında, bu 8 Mart 1857 yılında fabrikasında ölen kadınların anısına "Uluslararası Kadınlar Günü" olacağına karar verildi. Ama sadece 1975 yılında, kararname ile, tarih, BM (Birleşmiş Milletler) tarafından resmi yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder